5 Şubat 2013 Salı

EĞİTİCİ OYUNCAK ÖNERİSİ-2 /BUS STOP

Yine katamino yu aldığımız yerden alınmış bir zeka oyuncağı. Hazır sayılarla çalışmaya başlamışken Deniz'in severek oynadığı bu oyuncağı anlatmadan olmazdı.
Aslında 4 yaş üstü çocuklar için. Ama aldığımızdan beri Deniz çok sevdi. Neden mi? Çünkü içinde kocaman otobüsler,yolcular ve yolları var:) Yani tam erkek çocuğuna hitap edecek bir oyuncak...
Oyunun başında kendinize bir otobüs seçiyorsunuz. Bir de bu otobüsün küçüğünü alıyorsunuz. Oyunda iki zar var. Biri kırmızı , biri beyaz. İki zarı birden atıyorsunuz. Beyaz zar kadar ilerlediğinizde durduğunuz yerde eksi işareti varsa kırmızı zardaki sayı kadar yolcu indiriyor , durduğunuz yerde artı işareti varsa kırmızı zardaki sayı kadar yolcuyu otobüsünüze bindiriyorsunuz. Bu indirip bindirmelerle ilerleyip bitiş noktasına ulaşmaya çalışıyorsunuz. Oyun bittiğinde en çok yolcusu olan oyunu kazanıyor. Tabi çaktırmadan ve eğlenerek çocuğunuza toplama ,çıkarma öğretmeye başlamış oluyorsunuz. İlk aldığımızda Deniz en çok otobüsleri yarıştırmayı seviyordu ama aradan kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen oyunun mantığını tamamen kavradı.  Bazen zarlardaki noktaları saymak zor gelse de oynamayı severek tamamlıyor. Güzel bir oyun tavsiye ederim. Merak edenler için link burada.