12 Mart 2013 Salı

MARAKAS YAPIMI

Oğlumun kreşinde bu sene aile katılımlı etkinlikler yapılıyor. Bazı hafta sonları öğretmeni evde çocuğumuzla birlikte yapmamızı istediği şeyi yazıp gönderiyor. Bu etkinlikler sayesinde hem çocuğumuzla zaman geçirmiş oluyoruz. Hem de o bizimle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Öğretmenimiz yollayacağımız tarihi de özellikle belirtiyor ki ,çocuk sorumluluk almayı ,ödevini zamanında yapıp teslim etmeyi öğrensin diye.
Marakas yapımı da bu etkinliklerden biriydi. İki adet  kalın pet bardak kullandık. Birinin içine biraz bulgur koyduk sonra ikisini birbirine sıkıca bantlayarak birleştirdik. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış. İstediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz. Biz süsleme için yapışkanlı eva kullandık. Üstüne de çıkartmalar yapıştırarak süsledi Deniz. Ama eva çok inatçı çıktı. Biraz bekleyince kenarlarından açılmalar yaptı. Bizde evanın kenarlarını kaldırıp çift taraflı bant yerleştirdik. Biraz daha sağlam oldu:)) Nette araştırırsanız yağmur sesi çıkaran marakas yapımı da var. İlk fırsatta onuda denemek istiyorum. Sizde deneyin çok eğlenceli şeyler çünkü. Hem çocuğunuzla dolu dolu geçireceğiniz zaman da garantisi....

3 yorum:

  1. N ZMANADIR YAPMAK İSTEDİĞİM BİR ETKİNLİK AMA HEP UŞENDİM SİZİ GÖRÜNCE MERAKLANDIM İLK FIRSATTA OĞLUCUMLA YAPACAĞIZ.YAĞMUR MARAKASI DA ÇOK MERAK ETTİM.

    YanıtlaSil
  2. çok iğrenç olmuş desem yalan olur :D Gerçekten çok hoş!

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler paylaşımlarınız için. otopark çizgisi

    YanıtlaSil